Avanos - Nevşehir - Kapadokya Haberleri

Cuma
18 May

Trafik Sigortası Uçuşa Geçti

trafik sigortasıTrafik sigortalarında birbiri ardına yapılan düzenlemelerle, önce 19.06.2009 tarihinde Trafik sigortası priminin peşin tahsili zorunluluğu kaldırıldı. 1 Temmuz tarihinde de yürürlüğe konulan ikinci uygulamayla; bugüne kadar teminat limitlerini ve primlerini belirleyen Hazine bu yetkisini sigorta şirketlerine devretti. Ne olduysa bu süreçten sonra oldu. Geçen yılki fiyatlar bir anda patladı. Serbest piyasa şartlarının rekabet getireceği düşüncesi tutmadı.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ise yeni uygulamanın başlamasına çok az bir zaman kala, illere göre farklı primlerin belirlendiği öneri niteliğinde rehber tarife hazırlayarak, sigorta şirketlerine göndermişti.

Düzenleme öncesi zorunlu trafik sigortasına; özel araçlar 160 YTL, ticari araçlar 200 YTL, taksiler 575 YTL, minibüsler 410 YTL, otobüsler ise 1 milyon 150 bin YTL prim ödeniyordu. Yeni uygulamaların yürürlüğü girmesi ile
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği trafik sigortasına gelecek zamları da açıklamıştı.

Değişiklik sonrasında ise fiyatlarda patlama oldu. Şahsa ait ticari nitelikte olmayan trafik sigortalarında kısmen rekabet görüntüsü verilirken ticari araçlara ait trafik sigortalarındaki artış dudak uçuklattı.

 


Bu kategorideki son haberler:
ilgili Diger Haberler:

Son Güncelleme ( Perşembe, 13 Ağustos 2009 00:50 )  

Yorum ekle

ADRESLER

Akbank Avanos Şubesi – Nevşehir Avanos
TEL: 0 (384) 511-4141
Halk Bank Avanos Şubesi – Nevşehir Avanos
TEL: 0 (384) 511-4136

İş Bankası Avanos Şubesi – Nevşehir Avanos
TEL: 0 (384) 511-7051
Yapı ve Kredi Bankası Avanos Şubesi– Nevşehir Avanos
TEL: 0 (384) 511-5566
Ziraat Bankası Avanos Şubesi – Nevşehir Avanos
TEL: 0 (384) 511-3555

İçerik Görüntüleme Sayısı : 4908536

haberci_ol

SİTE TASARIMI

Avanos Uydu Görüntüleri

uydgoruntusu
amatorhaberciler